La mulţi ani, Radio România!

Radioul public a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, astăzi, în ziua în care a împlinit 90 de ani de emisie, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor. Reper de profesionalism, etalon al presei româneşti, mediu de informare eficient şi echilibrat – aceştia sunt termenii în care reprezentanţii clasei politice româneşti au vorbit de-a lungul zilei despre Radio România. Au avut loc numeroase evenimente speciale pentru a marca momentul aniversar, între care şi difuzare, la Radio România Actualităţi, a episodului întâi al primului sitcom despre înfiinţarea radioului românesc şi a teatrului naţional radiofonic. Seara s-a încheiat cu un concert de gală, desfăşurat la Sala Radio, de la care transmite reporterul Florentina Varga.
Reporter: Preşedinte director general al SRR, Georgică Severin, a mulţumit tuturor celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea Radioului public.
Georgică Severin: Vreau să mulţumesc tuturor celor care, începând cu 1928 până în acest moment, şi-au legat numele, activitatea, viaţa, talentul şi cariera de tot ceea ce înseamnă şi a însemnat Radio România. Radio România de la orchestrele sale până la reporterii de pe teren, ziariştii de la RADOR şi toate, toate celelalte activităţi.
Locţiitor şef Stat Major general de brigadă Vasile Toader: Radioul este de o mare importanţă socială pentru răspândirea informaţiei în timp real, dar şi a culturii, dar şi a unificării sufletelor căci se poate adresa unei lumi întregi. Şi doresc la mulţi ani Radio România Actualităţi şi Societăţii Române de Radiodifuziune.
Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române: Pentru noi toţi, pentru generaţia mea şi pentru generaţiile mai tinere, Radioul rămâne cel mai important mijloc al audiovizualului public, am spus-o întotdeauna.
Cristina Popescu, director general Romfilatelia: În Anul Centenar, personalităţile reproduse pe această coliţă specială sunt de asemenea cele care au marcat istoria şi tradiţia Radioului. Şi vorbesc aici de Dragomir Hurmuzescu, Mihail Jora, Catinca Ralea sau mai aproape de zilele noastre Eugen Preda, Florian Pittiş şi Paul Grigoriu. La mulţi ani, în România centenar, Societăţii Române de Radio.
Reporter: După ceremonia festivă a urmat concertul aniversar de la Sala Radio dedicat împlinirii a 90 de ani de activitate./csimion/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 noiembrie)