Primele două transportoare blindate 8×8 Piranha au plecat de la fabrica din Elveţia către Uzina Mecanică Bucureşti

Primele două transportoare blindate 8×8 Piranha, dintr-un prim lot de vehicule ce vor fi livrate Armatei României, au plecat de la fabrica din Elveţia către Uzina Mecanică Bucureşti – a anunţat aseară Ministerul Apărării Naţionale pe Facebook. Programul esenţial de înzestrare cu astfel de tehnică a fost iniţiat în luna noiembrie anul trecut prin hotărâre de guvern. Contractul, semnat în luna ianuarie a acestui an, prevede că o mică parte dintre aceste transportoare vor fi produse pe liniile de asamblare din Elveţia, iar restul în România, la Uzina Mecanică Bucureşti.
Mai devreme, în cursul zilei, ministrul apărării Mihai Fifor a declarat, la Arad, că obiectivele pentru anul 2018 au fost atinse, în ceea ce priveşte înzestrarea Armatei şi că mai multe proceduri legate de domeniul Apărării sunt în desfăşurare.
Mihai Fifor: Suntem în plină procedură de licitaţie pentru cele patru corvete multifuncţionale, care urmează a se fabrica într-un şantier naval din România, şi sperăm ca undeva în maxim două săptămâni să putem avea rezultatul acestei proceduri. Avem în plină desfăşurare procedura de negociere cu Fabrica de Avioane din Craiova pentru reabilitarea avionului Şoim IAR 99. Se află pe rol procedura de achiziţii pentru platformele multifuncţionale pe roţi, respectiv camioanele pentru Armata României. Am lansat procedura pentru bateriile de coastă. Pot spune, fără niciun fel de rezervă, că anul acesta ceea ce ne-am propus pe partea de înzestrare se află în grafic şi reuşim să ne atingem obiectivele.
Realizator: Ministrul apărării Mihai Fifor a mai menţionat că România este un partener de încredere pentru NATO şi a amintit că, pentru al doilea an consecutiv, Apărarea primeşte două procente din Produsul Intern Brut – ne-a transmis corespondentul nostru la Arad, Ioan Suciu./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 noiembrie)