Vizita oficială în zona Golfului a premierului Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă începe, astăzi, o vizită oficială în zona Golfului, la Muscat, în Sultanatul Oman, respectiv la Doha, în Statul Qatar. Turneul, care se încheie joia viitore, urmăreşte consolidarea la cel mai înalt nivel guvernamental a dialogului politic bilateral şi a cooperării economice cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului.

Reporter: Cătălin Purcaru: Vizita prim-ministrului Viorica Dăncilă la Muscat reprezintă o dublă premieră în relaţia dintre România şi Sultanatul Oman. Este prima întâlnire la nivelul conducerii celor două guverne de la data stabilirii relaţiilor diplomatice dintre cele două state la 1 mai 1974. De asemenea, va fi deschisă oficial Ambasada României în Sultanatul Oman. Premierul Viorica Dăncilă va avea întrevederi cu Altețea Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al Said şi cu viceprim-ministrul Consiliului de Miniștri al Sultanatului Oman. Şeful executivului român va participa la un forum de afaceri, care reuneşte membri ai cabinetului, autorităţi pentru investiţii, precum şi 20 de companii de prestigiu interesate de oportunităţile de afaceri din România.

Vizita oficială a delegaţiei Guvernului Român în Qatar urmăreşte consolidarea relaţiilor bilaterale, atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere economic. Agenda vizitei prim-ministrului cuprinde întrevederi cu emirul Emirul Statului Qatar, Alteţea Sa Regală șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, cu înalţi oficiali ai statului, dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi autorităţi pentru investiţii./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 noiembrie