Partidele din România care fac parte din familia populară europeană participă la Congresul PPE

Partidele din România care fac parte din familia populară europeană participă astăzi şi mâine la Helsinki, în Finlanda, la Congresul Partidului Popular European. Delegaţiile PNL, PMP şi UDMR sunt conduse de preşedinţii formaţiunilor. Andrei Şerban vine cu detalii.

Reporter: Cel mai important punct care se află pe agenda Congresului este alegerea candidatului Partidului Popular European, la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, care se va forma după alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. Preşedintele PNL, Ludovic Orban care conduce delegaţia partidului a precizat că liberalii îl vor susţine pe Manfred Weber care conduce grupul parlamentar al PPE din Parlamentul European şi este contracandidatul lui Alexander Stubb.

La Congresul de la Helsinki, participă şi o delegaţie a Partidului Mişcarea Populară. În cadrul întâlnirilor pe care le va avea, delegaţia va reafirma ataşamentul partidului pentru valorile europene: pentru unitate, coeziune şi solidaritate în procesul de consolidare a Uniunii Europene şi va sublinia importanţa susţinerii parcursului european al Republicii Moldova. Şi UDMR face parte din familia popularilor europeni, iar membrii delegaţiei sale vor susţine necesitatea creării pentru minorităţile naţionale din Europa, a unui sistem de protecţie eficient, care să îi sprijine şi să îi respecte pe toţi cetăţenii continentului./roprea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 noiembrie