Radiojurnal – Realizator: Cristian Bâcâin – Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a revenit, aseară, asupra celor 9 dosare în justiţie, în care preşedintele Klaus Johannis ar fi implicat. El a răspuns, astfel, declaraţiilor făcute marţi de preşedintele Iohannis, în care îl calificase pe liderul social-democrat drept infractor. În replică, Liviu Dragnea a spus cităm, că ”preşedintele nostru poate fi considerat un infractor”. Cu detalii, Cătălin Purcaru:
Reporter: Liderul social-democrat Liviu Dragnea îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că a minţit atunci când a spus că nu are dosare şi că nu a fost cercetat. Liviu Dragnea a amintit despre dosarul privind casa din Sbiu pierdută de familia preşedintelui în instanţă, dar şi despre cel de incompatibilitate clasat, dar care este menţionat în dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr. Concluzia lui Liviu Dragnea a fost aceea că şi preşedintele Klaus Iohannis poate fi considerat infractor, deoarece a avut dosare.
Liviu Dragnea: Aşa cum ştiţi bine, în România e o vorbă „hoţul neprins e negustor cinstit”, aşa e, dar hoţul ştie că e hoţ, chiar dacă încă nu este prins. El de aceea îşi mai permite să pozeze în negustor cinstit până când, încet-încet adevărul va ieşi la iveală în totalitate. Oricine citeşte cu atenţie şi cu bună credinţă cele şase dosare, se poate gândi că preşedintele nostru poate fi considerat un infractor.
Reporter: Preşedintele PSD s-a referit şi la solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Liviu Dragnea a precizat că nu cunoaşte ce conţine dosarul care îl vizează pe preşedintele Senatului, însă s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte demersul procurorilor.
Liviu Dragnea: Nu mai cred demult în coincidenţe, nu mai cred demult în astfel de demersuri care sunt foarte aproape de desfăşurarea unor evenimente politice. Te poţi gândi la faptul că această solicitare de începere a urmăririi penale a fost pusă în practică pentru a influenţa o eventuală decizie care să se ia în congresul ALDE sau pentru a bloca participarea preşedintelui Tăriceanu la Congresul familiei europene din care face parte.
Reporter: Liviu Dragnea a adăugat că este posibil ca demersul procurorilor să urmărească inclusiv influenţarea parlamentarilor ALDE pentru a vota pentru moţiunea de cenzură pe care liberalii o vor depune împotriva cabinetului Dăncilă./aboboc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 noiembrie)