Un tort ciocolatos şi cremos cum nu s-a mai întâlnit… O combinaţie de cremă de ciocolată albă şi neagră (de fapt, putem prepara oricâte tipuri de cremă dorim, de orice aromă, având la bază doar crema de brânză mascarpone) 
Tortul acesta are un strat de cremă de ciocolată neagră, un strat de cremă de ciocolată albă şi a fost îmbrăcat cu cremă de ciocolată neagră. Putem face multe alte combinaţii (inclusiv cu ciocolată cu lapte sau cine ştie ce alte feluri de ciocolată mai găsim prin magazine)
Întâi să vedem cum se prepară crema:
Pentru fiecare strat am folosit următoarele cantităţi:
250 grame mascarpone, 200 ml smântână lichidă (pentru gătit), 200 g ciocolată de menaj albă sau neagră
Am pus pe foc foarte mic smântâna şi am rupt ciocolata în bucăţele, ca să se topească. Atenţie, smântâna nu trebuie să dea în clocot! Când ciocolata s-a topit complet am stins focul, am adăugat un praf de sare şi după ce s-a răcit puţin am amestecat cu mixerul crema mascarpone. După ce s-a răcit, am lăsat-o la frigider câteva ore pentru a se închega bine.
Am pregătit trei boluri după aceeaşi formulă (deci, în total, 750 grame mascarpone, 3 tablete de ciocolată de câte 200 de grame şi 600 ml smântână lichidă)
Blatul: 
6 ouă
6 linguri de zahăr
10 linguri de nucă măcinată
3 linguri de pesmet
O linguriţă de cafea măcinată
Jumătate de plic de praf de copt
Jumătate de sticluță de esență de rom
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, nuca măcinată, cafeaua și pesmetul, ulterior se adaugă praful de copt, albușurile bătute spumă tare și esența de rom. Se dă totul la cuptor la foc mic, într-o formă detașabila de tort unsă cu unt și presărată cu pesmet. După ce aluatul trece testul scobitorii, se stinge focul și se lasă încă puțin în cuptor. Se scoate blatul din formă și se taie în trei pe lungime, apoi se însiropează.
Siropul: Se dau în clocot 200 ml apă cu 3 linguri de zahăr și cealaltă jumătate de sticluță de esență de rom.
Se însiropează fiecare felie de blat, apoi se montează tortul – ungem fiecare felie cu cremă din belşug (un strat negru, un strat alb) şi apoi acoperim tot tortul cu restul cremei. Evident, va rămâne ceva cremă de prisos pe care o punem la păstrare în frigider pentru zile negre:)))
Poftă bună!
Daniela Sîrbu, RADOR