Antreprenorii care vor să se înscrie în Programul Start-up Nation vor avea la dispoziţie o aplicaţie de la 1 decembrie

Antreprenorii care vor să se înscrie în Programul Start-up Nation, care are ca scop stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii prin acordarea de finanţări nerambursabile, vor avea la dispoziţie o aplicaţie de la 1 decembrie. Anunţul a fost făcut, la Deva, de ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, care a spus că timp de o lună pot fi depuse proiectele. Corespondentul RRA Ilie Pintea transmite.

Reporter: Ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a venit în județul Hunedoara pentru o întâlnire cu antreprenorii. El a mai spus că anul trecut a fost unul de succes pentru acest program, cu peste 30.000 de proiecte depuse, și a explicat de ce intenționează începerea unei noi sesiuni de proiecte chiar de Ziua Națională.

Ştefan Radu Oprea: Zilele trecute serbam 100 de ani de industrie în România. Cred că și spiritul antreprenorial merită sărbătorit în acest An Centenar prin deschiderea aplicației Start-up Nation 2018 la 1 decembrie. Chiar dacă este într-o zi de sâmbătă, aplicația va fi deschisă 30 de zile, așa că avem suficient timp pentru a depune toate proiectele. Și le doresc celor care aplică să aibă proiecte cât mai bune, sustenabile și să poată să fie parte din fenomenul, deja, acela de succes al celor care sunt membri Start-up.

Reporter: Anul trecut, în cadrul acestui program au fost încheiate peste 8.000 de contracte, dintre care 7.200 sunt proiecte active. Și au fost generate peste 21.000 d noi locuri de muncă, cele mai multe pentru grupurile-țintă din cadrul proiectului./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 noiembrie