Mike Pompeo: „SUA şi Ucraina vor colabora pentru a opri proiectul Nord Stream-2”

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul și Kievul vor continua să facă demersuri pentru a opri construcția gazoductului Nord Stream-2 – scrie agenţia RBC, menţionând că Pompeo a făcut această declaraţie vineri, după o întrevedere cu ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

Potrivit secretarului de stat american, Nord Stream-2 subminează securitatea economică și strategică a Ucrainei și, totodată, poate afecta suveranitatea țărilor europene. „Vom continua să colaborăm pentru a opri proiectul Nord Stream-2, care subminează securitatea economică și strategică a Ucrainei și riscă și mai mult să afecteze suveranitatea țărilor europene care depind de gazul rusesc” – a afirmat Mike Pompeo.

De asemenea, secretarul de stat a reiterat că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată anexarea Crimeii ucrainene de către Federația Rusă. „Vom continua să impunem restricţii, până când Moscova va respecta pe deplin acordurile de la Minsk și va returna Ucrainei controlul asupra Crimeii. Pentru a demonstra acest lucru, săptămâna trecută, de exemplu, am aplicat o nouă fază a sancțiunilor împotriva susținătorilor agresiunii ruse din Ucraina” – a mai menţionat secretarul de stat american./sdan/asalar

www.rbc.ua – 17 noiembrie