Seria lansărilor de carte continuă la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, organizat de Radio România

Seria lansărilor de carte continuă astăzi, în penultima zi a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, organizat de Radio România. Peste o oră, Editura Eikon îi invită pe iubitorii de poezie la lansarea cărţii Xeniei Negrea, cu titul „Florin Mugur şi poetica exasperării”. Volumul este la bază o teză de doctorat. Prezentarea va fi făcută de către profesori de la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. Tot de la ora 11:00, la standul Editurii Mica Valahie, va avea loc prezentarea volumului „Dicţionar de sociologie rurală”, semnat de profesorul universitar, Ilie Bădescu. Moderatoarea evenimentului este Mariana Heroiu.

Mariana Heroiu: Această lucrare a fost proiectată inițial de marele sociolog Dimitrie Gusti. Din păcate, din motivele știute de toată lumea, sigur, și perioada comunistă, după care și foarte multe piedici care i s-au pus, nu a putut să realizeze această lucrare, care este monumentală pentru cultura românească și pentru gândirea sociologică românească. Cu puțini ani în urmă, profesorul Ilie Bădescu împreună cu un colectiv serios de la Institutul de Sociologie al Academiei Române au închegat această lucrare de mare substanță și cu o structură serioasă și repere pentru gândirea sociologică românească.

Realizator: Târgul de la Romexpo poate fi vizitat astăzi între orele 10:00 şi 20:00, pe baza biletelor de intrare în valoare de 5 lei şi a abonamentelor de 10 lei. Elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 noiembrie