Oaspeţi de seamă la Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo 2018

Realizator: Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo – ajuns la a 4-a ediţie, a început ieri la Bucureşti. Orchestra Naţională Radio a deschis evenimentul, pe scena Sălii Radio, cu un program complex. Şi ediţia din acest an are parte de oaspeţi de seamă, cu care a stat de vorbă Lucian Haralambie, de la Radio România Muzical:
Graham Ellis: A fost o primă parte de concert încântătoare, un program potrivit pentru aniversarea celor 90 de ani împliniţi de Radio România. Este minunat ca această instituţie investeşte atât de mult în cultură. Nu este uşor să organizezi un festival cum este RadiRo, din punct de vedere al costurilor, al planificărilor, al investiţiilor. Sunt aici de câteva zile şi să particip după Gaudeamus şi la acest festival este o bucurie.
Reporter: Graham Ellis, director adjunct BBC, prreşedinte al Comisiei radio din cadrul European Broadcasting Union, vorbind despre concertul de deschidere a Festivalului RadiRo, susţinut de Orchestra Naţională Radio şi dirijorul Jean Claude Casadesus. În primul program din cadrul seriei au fost interpretate lucrări de George Enescu, Claude Debussy şi Maurice Ravel, iar solist a fost pianistul Javier Perianes. Şi Javad Mottaghi, secretar general Asia Pacific Broadcasting Union a vorbit despre deschiderea festivalului RadiRo.
Javad Mottaghi: Mă bucur să particip la sărbătorirea celor 90 de ani de existenţă Radio România, iar prestaţia Orchestrei Naţionale Radio din această seară a fost remarcabilă. Sunt sigur că şi publicul Radio România s-a bucurat de acest concert, public pe care instituţia l-a ţinut aproape tocmai cu astfel de evenimente.
Realizator: Festivalul RadiRo, organizat de Radio România, continuă în această seară. Al doilea concert va fi susţinut de Orchestra Radiodifuziunii din Leipzig, Germania. Concertul de la Sala Radio începe la ora 19.00 şi poate fi ascultat live la Radio România Muzical şi Radio România Cultural./aboboc

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 noiembrie)