„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat schimbările propuse de PSD pentru conducerea Ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării unde social-democraţii îi nominalizaseră pe Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova şi pe Ilan Laufer în locul lui Paul Stănescu. Celelalte propuneri au fost acceptate, deşi şeful statului a spus că în opinia sa remanierea nu este o soluţie bună.
Klaus Iohannis: Se numesc în funcţia de membru al guvernului următorii: dl Leş, ministrul apărării, dl Budăi, ministrul muncii şi justiţiei sociale, dl Bădălău ministrul economiei, dl Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, dl Petrescu, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, dl Matei, ministrul tineretului şi sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate.
Reporter: Şeful statului are dreptul conform legii să respingă o singură dată o propunere de ministru. Între timp, cei pentru care preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru a prelua mandatele de ministru la apărare, muncă, economie, cultură, comunicaţii şi tineret şi sport au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni. Carmen Gavrilă a urmărit ceremonia şi este acum în direct. Bună ziua, Carmen.
Reporter: Bună ziua. Ceva mai devreme preşedintele Klaus Iohannis a explicat înainte de depunerea jurământului că după părerea sa ar fi fost nevoie de înlocuirea cu totul a guvernului, pentru că acesta a creat multe probleme României. Şeful statului a spus că a semnat decretul de remaniere doar pentru că mai este foarte puţin timp până ce România va prelua preşedinţia Consiliului UE, pe 1 ianuarie, anul viitor. Klaus Iohannis a adăugat că este nevoie de miniştri care să performeze, mai ales că deja de la Bruxelles vin oficiali care verifică stadiul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul Europei./apuscasu/aionescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie)