6000 de militari au fost trimişi de preşedintele Donald Trump la graniţa cu Mexicul

Preşedintele american, Donald Trump, a cerut din nou Congresului să aprobe fonduri pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul. Potrivit corespondentului Radio România, Doina Saiciuc, apelul repetat al preşedintelui intervine pe fondul creşterii presiunii migranţilor sud-americani care vor să intre în Statele Unite.
Reporter: După ce joi sute de migranţi central-americani au protestat zgomotos la graniţa Mexicului cu SUA, cerându-i preşedintelui american să-i lase să intre în SUA, Donald Trump a revenit ieri pe Twitter, cerând republicanilor şi democraţilor să adopte un pachet bipartizan de securitate a frontierei care să includă finanţarea zidului pe care l-a promis în campania prezidenţială. Dupa 40 de ani de vorbe a venit în fine vremea acţiunii, a scris pe Twitter preşedintele, în vreme ce au apărut noi informaţii despre faptul că un număr record de minori, neînsoţiţi se află în custodia SUA şi că aşa-numita caravană de migranţi central-americani, în jur de 5.000, se află la graniţa cu California în Tijuana, Mexic. Din Palm Beach, Florida, unde a petrecut Ziua Recunoştinţei, la Clubul său de golf Mar-a-Lago, preşedintele Trump a reafirmat formula sa preferată: „dacă nu avem graniţe, nu avem ţară” şi a ameninţat să închidă complet graniţa cu Mexicul.
Donald Trump: Vom închide punctele de intrare în SUA până când situaţia va reveni sub control.
Reporter: Preşedintele Trump a trimis la graniţa cu Mexicul 6.000 de militari, arătând că, dacă va fi nevoie, aceştia sunt autorizaţi „să folosească forţa letală”./csimion/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 noiembrie)