Ministerul Finanţelor va lansa o emisiune de titluri de stat pentru populaţie

Ministerul Finanţelor va lansa luni o emisiune de titluri de stat pentru populaţie. Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Eugen Teodorovici, după şedinţa de guvern.
Reporter: Petruţa Obrejan – Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că scadenţa va fi la doi ani, cu o dobândă de 4,5% pe an. Demersul va fi însoţit şi de un element de noutate.
Eugen Teodorovici: Va fi şi organizată o tombolă pentru a încuraja şi a stimula posibili investitori, persoane fizice, o tombolă care să aibă loc nu la scadenţa acestei emisiuni de titluri de stat, ci după ce se finalizează subscrierea de către populaţie, o tombolă prin care să se răsplătească cei care doresc să investească cu un bonus de dobândă în valoare de 5.000 de lei, pentru 1.000 de investitori, deci 1.000 de persoane care trebuie să aibă totuşi un minim de titluri de stat achiziţionate, dacă nu mă înşel la 500 de lei, asta înseamnă că, fie prin poştă, prin trezorerii, fie cumulat, suma aceasta este suma minimă de achiziţionat pentru a participa la o astfel de tombolă care se va desfăşura, cum spuneam, după ce se termină subscrierea, adică în cursul lunii decembrie./csimion/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 noiembrie)