Trecerea navelor civile prin Strâmtoarea Kerci a fost restabilită

Libertatea de trecere a navelor civile prin Strâmtoarea Kerci a fost restabilită și se acționează pentru a detensiona situația, a anunţat directorul general al întreprinderii «Porturile Maritime Crimeea» Aleksei Volkov.
«Începând cu ora 3:00, ora Moscovei, strâmtoarea a fost deschisă, iar circulaţia navelor a fost restabiltă», a anunat directorul general al întreprinderii «Porturile Maritime Crimeea» Aleksei Volkov, citat de Agenţia de presă Krîminform. În cursul dimineţii de luni a fost făcut anunţul oficial privind pregătirea navelor să traverseze Canalul Kerci-Enikalsk prin Strâmtoarea Kerci.
Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) anunţa că trei nave ucrainene aflate în apropierea Crimeei au traversat fraudulos frontiera Rusiei. Cele trei nave ucrainene aflate în apropierea Crimeei au fost ulterior capturate de Rusia. Reprezentantul Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) în Republica Crimeea, Anton Lozovoi a precizat că cele trei nave, două vase mici de artilerie blindate și o barcă de remorcare au fost oprite duminică de polițiștii de la frontiera rusească în încercarea de a traversa de la portul Odessa la Mariupol, ceea ce presupune o traversare a Mării Negre prin Strâmtoarea Kerci până în Marea Azov, sunt acum escortate spre Portul Kerci./vdraguta

www.russian.rt.com – 26 noiembrie