Vremea se răceşte considerabil din această noapte

Vremea se răceşte considerabil din această noapte, avertizează meteorologii. În sudul şi în sud estul României va ploua, apoi va ninge, se va depune strat de gheaţă şi zăpadă, iar vântul va bate cu putere. Un cod galben emis de ANM intră în vigoare în această noapte la ora 2:00 şi va fi valabil până mâine, la ora 20:00, spune meteorologul de serviciu Oana Catrina.
Oana Catrina: În regiunile sudice şi sud estice vor predomina ninsori în general moderate cantitativ şi se va depunse strat de zăpadă local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de mâine, 28 noiembrie şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă. Temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei, rafalele vor atinge în general 55-75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri. Pentru zona capitalei, în această noapte sunt aşteptate precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi lapoviţă şi ninsoare, vor fi şi condiţii de depuneri îngheţate, vântul se va intensifica treptat, iar până în dimineaţa zilei de mâine va atinge viteze la rafală în jurul a 55 de kilometri pe oră şi se va depune strat de zăpadă de până la 2-4 centimetri, în timp ce temperatura minim în această noapte va coborî sub minus 2 grade Celsius.
Realizator: Până la sfârşitul săptămânii, vremea se va menţine foarte rece în toată ţara: noaptea va fi ger, mai ales în nordul, în nord-estul şi centrul României, temperaturile vor scădea sub minus 10 grade, iar ziua maximele vor fi tot negative./mnecula/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 noiembrie