Ceremonie de decorare la Palatul Cotroceni

La Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii, preşedintele Klaus Iohannis a acordat vineri decoraţii unor mai multe personalităţi din sănătate şi cultură. Au fost decorate şi mai multe universităţi. Şeful statului a afirmat că generaţia actuală are o mare responsabilitate în conturarea destinului ţării şi a amintit că săptămâna viitoare vor fi lansate în dezbatere publică rezultatele preliminare ale proiectului România educată. Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că universităţile şi instituţiile dedicate cercetării şi inovării vor rămâne şi pe mai departe parteneri implicaţi.
Klaus Iohannis: „Anul 2018 are o însemnătate specială pentru noi, românii. Este un an de celebrare a trecutului, dar şi unul în care punem bazele proiectului nostru de viitor şi ale viziunii noastre pentru o Românie educată, democratică şi puternică pentru încă 100 de ani cel puţin”.
Tot la Palatul Cotroceni va avea loc de la ora 18:00 o recepţie oferită de preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Biroul de presă al Guvernului a anunţat participarea la eveniment a premierului Viorica Dăncilă. Sunt invitaţi politicieni, diplomaţi, personalităţi culturale şi reprezentanţi ai cultelor religioase. Cu acest prilej, şeful statului va susţine o alocuţiune având ca tem[ centrală centenarul Marii Uniri./cpodea/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 noiembrie)