Senatul a respins moţiunea simplă împotriva ministrului turismului, Bogdan Trif

Senatul a respins în această seară moţiunea simplă inițiată de PNL și USR împotriva ministrului turismului, Bogdan Trif. Semnatarii documentului arătau că România este pe ultimele locuri în Europa la toți indicatorii din turism. De asemenea, menționau că promovarea turistică din România lipsește pe piețele internaționale.
Mircea Cazan, senator PNL: În ciuda faptului că avem atracții turistice unice în Europa, și poate chiar în lume, turismul românesc are o pondere extrem de mică din PIB, numai de 1,3%. Din nefericire, acțiunile domnului ministru Bogdan Trif, de la preluarea mandatului, nu fac decât să înrăutățească climatul economic din domeniul turismului și relația cu mediul de afaceri din turism.
Realizator: În replică, ministrul Bogdan Trif a spus că, potrivit cifrelor, numărul de turiști a crescut în România. Măsurile există, deși opoziția refuză să le vadă – mai preciza ministrul turismului.
Bogdan Trif: Chiar cei care fac business în turism spun clar că anul acesta au resimțit pentru prima dată efectele unei măsuri cu adevărat eficiente. Voucherele de vacanță s-au dovedit a fi cel mai important sprijin acordat vreodată industriei de turism de la Revoluție încoace. Un miliard de lei a ajuns în turism de la începututl anului 2018 și până în luna noiembrie doar prin voucherele de vacanță emise. Cred că nu este o surpiză pentru dumneavoastră să vă spun că acești bani vor reintra în economia țării.
Realizator: Declarațiile ministrului au fost susținute de reprezentații PSD. Senatorul Liviu Pop spunea că programul de acordare a voucherelor de vacanță va continua.
Liviu Pop: Dacă veți merge în continuare cu lucruri pe care le susțineți în plen sau în comisie, iar după aceea le atacați, trebuie să răspundeți tuturor operatorilor de turism și tuturor turiștilor din România, dar sper că, fiind Anul Centenarului, luna decembrie fiind o luna înainte de sărbători și importantă pentru turismul din România, toți cetățenii din România pot să plece la munte, iar la vară să plece la mare, pentru că se dau și voucherele de vacanță, iar facilitățile vor rămâne pentru toți.
Realizator: În favoarea moțiunii au votat doar 40 de senatori, 76 fiind împotriva./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie