A crescut din nou numărul bebeluşilor născuţi la Maternitatea Giuleşti din Capitală, care au fost diagnosticaţi ulterior cu infecţie cu stafilococ auriu. Analizele de laborator au confirmat până în prezent 34 de cazuri. Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că joi urmează să se decidă dacă se reiau internările la această unitate medicală:
Sorina Pintea: În acest moment, echipa Direcţiei de Sănătate Publică se află la maternitate pentru a verifica modul în care s-a făcut igienizarea, curăţenia şi dezinfecţia terminală. Spitalul îşi recoltează probele pentru autocontrol în prezenţa DSP, rezultatele se obţin după 72 de ore. După ce vom obţine aceste rezultate, DSP va lua decizia finală, adică dacă se continuă cu sistarea internărilor sau se dă drumul activităţii în Maternitatea Giuleşti.
Realizator: Ministrul Sorina Pintea a mai precizat că, în urma controalelor făcute la maternităţile din Bucureşti, nu s-au descoperit probleme şi la alte spitale în afară de Giuleşti./csimion/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 decembrie)