Se vor acorda vouchere de vacanţă şi în anul 2019

Guvernul va acorda vouchere de vacanţă pentru bugetari şi în următorii doi ani. Această măsură va încuraja dezvoltarea turismului autohton. Autorităţile susţin că s-a ajuns deja la creşterea semnificativă a numărului de turişti, dar şi a cererilor de autorizare a unităţilor de cazare din România. Petruţa Obrejan.

Reporter: Toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia şi în 2019, dar şi în 2020 de vouchere de vacanţă în valoare de 1450 de lei. În opinia autorităţilor, voucherele de vacanţă au reprezentat cel mai important sprijin acordat turismului românesc, ţinând cont că peste 1, 2 milioane de români au putut deconta aceste vouchere exclusiv în unităţi de cazare situate pe teritoriul naţional. Nelu Barbu preciza că până în luna noiembrie au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei:

Nelu Barbu: Guvernul a decis acordarea acestor vouchere şi în următorii doi ani, având în vedere numărul de turişti din România care a crescut simţitor. Vă dau şi un exemplu: pentru luna septembrie a crescut cu 14% numărul turiştilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată faţă de aceeeaşi perioadă a anului trecut.

Reporter: De asemenea, s-a observat şi o creştere a cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România. Practic, în medie la nivelul întregii ţări a fost înregistrată o creştere de 10% a cererilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie