PNL va depune alături de celelalte formaţiuni din opoziţie moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă

Partidul Naţional Liberal va depune alături de celelalte formaţiuni din opoziţie, până la sfâşitul acestei săptămâni, moţiunea de cenzură împotriva guvenului Dăncilă. Anunţul a fost făcut de preşedintele liberal, Ludovic Orban.
Ludovic Orban: Partidul Naţional Liberal consideră că guvernul Dăncilă este cel mai prost guvern din istoria României, trebuie înlocuit cât mai rapid cu un guvern mult mai bun pentru România, un guvern care să aibă capacitatea să exercite în cele mai bune condiţii preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi care să aducă beneficii maxime de pe urma acestei misiuni pe care o avem de a asigura conducerea la nivel european în cele şase luni de zile, începând cu 1 ianuarie.
Realizator: Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că majoritatea în parlament nu se poate schimba, astfel încât o moţiune de cenzură să aibă şanse să treacă, chiar dacă patru deputaţi au plecat recent de la PSD.
Călin Popescu-Tăriceanu: Opoziţia, dacă vrea să depună o moţiune de cenzură, are numărul necesar sau nu? Din calculele pe care le-am văzut, le lipsesc 50 de voturi, aşa că ceea ce au făcut săptămână trecută, că sunt patru parlamentari care au dezertat, să spunem aşa, nu cred că rezolvă problema. Stabilitatea politică cred că e un lucru foarte important, mai ales acum în ajunul preluării preşedinţiei. O cădere de guvern cred că ar fi foarte proastă din această privinţă./mnecula/schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 decembrie)