Juliette Binoche va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin

Juliette Binoche va fi preşedintele juriului internaţional al celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin. Anunţul oficial a fost făcut de Dieter Kosslick, Directorul Berlinalei, care a adăugat că este „foarte mulţumit că Juliette este preşedintele ediţiei din 2019. Festivalul are o legătură puternică cu ea şi eu sunt extrem de fericit că poate veni să acopere acest rol”.
De cealaltă parte, Binoche a mulţumit „pentru această imensă onoare” şi a spus că de-abia aşteaptă „să se confrunte cu acest nou angajament”. După debutul din 1983 în „Liberty Belle” de Pascal Kane, actriţa franceză a fost aleasă imediat de maestrul Godard pentru un film memorabil, ‘Je vous salue, Marie’, şi a fost protagonista unor pelicule extraordinare, cum ar fi cele regizate de Leo Carax („Roşu sânge” și „Les Amants du Pont Neuf”), „Pasiune fatală” de Louis Malle, episoadele „Blu” şi ”Roşu” din trologia culorilor semnată de Krzysztof Kieślowski, dar şi a unor filme foarte populare cum ar fi ”Chocolat”, regizat de Claire Denis. Ultimul său film, prezentat în avanpremieră la Veneţia şi care pe 3 ianuarie va fi proiectat în sălile de cinema, se numeşte ”Jocul cuplurilor” şi este regizat de Olivier Assayas.
În 1996, Binoche a câștigat Oscarul pentru interpretarea sa din filmul „Pacientul englez”. De asemenea, a câştigat marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes în 2010 pentru cea mai bună actriță protagnistă în filmul „Copie conformă” al regizorului iranian Abbas Kiarostami. Următoarea ediţie a Berlinalei se va desfăşura între 7 şi 17 februarie 2019./cpaunel/abuzoian

www.rainews.it – 11 decembrie