Economia românească este în continuare performantă – a anunţat premierul Viorica Dăncilă

Economia românească este în continuare performantă, a anunţat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă. Ea a precizat că în trimestrul III al acestui an creşterea economică este cu 1,9% mai mare faţă de trimestrul precedent.

Reporter: Petruţa Obrejan – Premierul Viorica Dăncilă consideră că recentele date oferite de Institutul Naţional de Statistică arată că, în trimestrul al III-lea al acestui an, creşterea economică s-a accelerat semnificativ cu 1,9 procente faţă de al doilea trimestru din anul 2018, fiind cea mai ridicată creştere trimestrială din acest an.

Viorica Dăncilă: Mai mult, România a avut a doua cea mai mare creştere economică trimestrială din Uniunea Europeană, în trimestrul III din 2018. În primele nouă luni ale acestui an s-a înregistrat în România un PIB suplimentar în valoare de 64 miliarde lei faţă de 62,8 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului 2017 şi doar 36,1 miliarde lei în primele nouă luni din anul 2016.

Reporter: Premierul a explicat, totodată, că mai mult de jumătate din creşterea economică înregistrată în cel de-al treilea trimestru provine din industrie şi agricultură, ceea ce reprezintă o creştere sustenabilă. Şi exporturile s-au majorat cu 10 procente în ultimele luni, iar economia românească îşi îmbunătăţeşte şi competitivitatea câştigând noi pieţe externe.
Realizator: Guvernul a mai decis, astăzi, acordarea a 2 zile libere, cu recuperare, pentru bugetari, în 24 şi 31 decembrie, la fel şi luarea măsurilor necesare pentru plata tuturor pensiilor înainte de sărbătorile de iarnă./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 decembrie