Angela Gheorghiu, distinsă cu Premiul „Giacomo Puccini” 2018

Una dintre cele mai mari artiste lirice ale lumii, Angela Gheorghiu, primeşte în această seară, în Italia, Premiul „Giacomo Puccini” 2018 – o prestigioasă distincţie care este decernată pentru al 47-lea an.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – „Încă de când eram copil ştiam că voi deveni o cântăreaţă lirică” – a mărturisit Angela Gheorghiu înainte să ajungă la Viareggio, unde primeşte Premiul „Giacomo Puccini” 2018, al celei de-a 47-a ediţii a Festivalului Pucciniano.
„Soprană lirică pură, Angela Gheorghiu este înzestrată cu o extraordinară abilitate de expresie, care împreună cu inegalabila sa prezenţă scenică şi cu o carismă deosebită o fac o adevărată stea a firmamentului muzicii” – aceasta este explicaţia juriului care a ales-o în acest an pe Angela Gheorghiu.
Din cadrul ceremoniei nu lipseşte o retrospectivă realizată de regizorul Alfonso Signorini a carierei extraordinare a Angelei Gheorghiu, care, la Torre del Lago, a cântat pe scenă, într-un memorabil concert dirijat de maestrul Veronesi, în 2009.
Premiul de astăzi constă într-o statuie aurită care-l reprezintă pe Giacomo Puccini./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 decembrie