Începem a colinda – colinde tradiţionale la Sala Radio

Vă este dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colindatul cu steaua şi de obiceiurile şi tradiţiile din satul românesc? Lumea plină de farmec a Crăciunului tradiţional, cu datinile şi colindele strămoşeşti, este adusă la Bucureşti prin concertul extraordinar Începem a colinda, prezentat duminică, 16 decembrie (ora 17:00), la Sala Radio.

Devenit o tradiţie a Radioului public, de 28 de ani consecutiv la Sala Radio, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos, evenimentul aduce la Bucureşti cete tradiţionale din diferite zone ale ţării – Bacău, Cluj, Arad, Gorj, Maramureş, Mehedinţi, Suceava şi Vaslui. Graţie acestor invitaţi speciali, publicul se va bucura de sfintele colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun şi An Nou, aşa cum se păstrează ele în vatra satului.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători – copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) – dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio momente speciale pe care bucureştenii nu mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

Evenimentul este prezentat de Miruna Ionescu şi Grigore Sâmboan.

Producător Radio România. Coproducător Televiziunea Favorit.

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio România Actualităţi.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

RADOR (14 decembrie)