Sunetul magic al Crăciunului – Concert caritabil

Concertul caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru realizarea și susținerea grupurilor de suport psihoterapeutic pentru copiii bolnavi de cancer, cât și pentru părinții acestora.

Duminică, 16 decembrie, va avea loc Concertul Caritabil Sunetul Magic al Crăciunului, inițiat de către Asociația de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup (APCCG) singura organizatie cu acest specific din Romania. Evenimentul se va desfasura la Athénée Palace Hilton, sala Le Diplomate, începând cu ora 18:00. Fondurile strânse se vor utiliza pentru constituirea Grupurilor de Suport Psihoterapeutic dedicate copiilor cu afecțiuni cronice severe, autism, cancer și diabet, precum și pentru părinții acestora.

În cadrul evenimentului vor concerta personalități muzicale ale muzicii românești, precum cunoscuta cântăreața de jazz Viorica Pintilie împreună cu orchestra.

Printre susținătorii cauzei noastre: Petru Luhan, Lamia Beligan, Raluca Moianu, Manuela Harabor, Manuela Hărăbor, Oana Voiculeț, Magda Catone, Ovidiu Cuncea, Gianina Corondan, Monica Davidescu, Vlad Mirita, Daniel Jinga, Rareş Cojoc, Marian Vasilescu, Cristina Balan, Denise Iacobescu, Florin Dobre și numeroase personalități marcante din domeniul cultural-artistic, al științelor comunicării și nu numai.

Asociația de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup (APCCG) este primul organism de acest gen din România și a fost fondată la inițiativa Dr. Cristian Manea, psihoterapeut cu o experiență de peste zece ani în terapia individuală și terapia de grup.

„Grupurile de psihoterapie vin în întâmpinarea nevoilor de natură emoțională pe care le au cei care duc o luptă existențială cu boala, mai ales în contextul confruntării cu limitările și deficiențele sistemului sanitar din România.” Dr. Cristian Manea – Fondator APCCG.

Prin evenimentul caritabil, Asociația de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup dă startul unei campanii de conștientizare de amploare națională și invită să se alăture în acest demers de reintegrare în normalitate a copiilor cu astfel de afecțiuni pe toți cei care doresc să se implice în susținerea acestei cauze.

(APCCG – 13 decembrie)