Părinţi, elevi şi unii directori de şcoală reclamă calitatea proastă a produselor din Programul „Cornul, laptele şi mărul”

La câteva luni de la începerea programului guvernamental „Cornul, laptele şi mărul”, părinţii şi elevii, dar şi unii directori ai unităţilor de învăţământ din judeţul Neamţ reclamă calitatea proastă a acestor produse puse la dispoziţie, conform licitaţiei, de mai multe firme din judeţe ale Moldovei. Reţelele de socializare au fost luate cu asalt de sesizări şi fotografii cu produse necorespunzătoare, dar autorităţile spun că doar doi, trei părinţi au venit să depună plângeri oficiale. Reporter: Geanina Buftea – La Inspectoratul Şcolar Neamţ au ajuns două sesizări pe emailul instituţiei.
Elena Laiu, inspectorul general: Au ajuns reclamaţii, dar noi nu avem nicio putere şi nicio decizie în acest sens. Cred că am luat articolul de la DSP în care spune ca se respectă întrutotul HG respectiv.
Reporter: La Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a ajuns oficial o singură sesizare.
Mirela Grădinaru: S-a verificat. O echipă din cadrul serviciului de control în Sănătatea Publică Neamţ s-a deplasat la sediul societăţii unde se produc aceste cornuri şi s-a verificat starea igienico-sanitară a spaţiilor de producţie, a spaţiilor de depozitare a materiei prime, a produsului finit, anexele social-sanitare ale personalului – toate au fost corespunzătoare. Calitatea produselor este cea impusă de legislaţie, în sensul că ele trebuie să fie făcute din făină integrală, sare şi apă, fără alte adaosuri. Şi de asta gustul este poate mai puţin atrăgător, dar este sănătos.
Reporter: Oficial, la Consiliul Judeţean pe calitatea produselor nu au fost înregistrate sesizări şi reclamaţii. Cele mai multe au apărut în spaţiul on-line.
Cătălin Chiţei, administratoul public al judeţului Neamţ: În afară de discuţii telefonice legate de cornurile astea, nimeni nu a înţeles că sunt din făină integrală şi de asta arată aşa negricioase şi nedezirabile pentru copii.
Reporter: Aproape 50 de mii de elevi din ciclul primar şi gimnazial au început să primească produse de pe data de 26 noiembrie. Costul total al programului în judeţul Neamţ este de nouă milioane de lei./cpodea/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 decembrie)