Un caz de infecţie cu bacilul piocianic a fost descoperit la un spital din Roşiorii de Vede

Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică la un spital din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, după ce în corpul unui pacient a fost depistată o bacterie periculoasă. Provenienţa acesteia este deocamdată necunoscută, după cum transmite corespondentul RRA Elena Stuparu.
Reporter: Un pacient internat la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede este suspectat că ar fi infectat cu o bacterie periculoasă, bacilul piocianic. Bărbatul s-a internat în spital cu ulcer perforat şi a fost operat de personalul medical al instituţiei spitaliceşti. Suspiciunea de infecţie cu bacilul piocianic este cu atât mai mare cu cât bacteria a fost deja descoperită în urmă cu trei săptămâni în lenjeria din spitalul din Roşiorii de Vede. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, explică:
Mioara Comana: Au fost anterior, pentru că am avut închisă spălătoria. A fost echipă de control acolo, nu avem rezultate să confirm dacă este sau nu.
Reporter: Bacilul piocianic este unul din principalii responsabili de producerea infecţiilor nosocomiale în special în unităţile de terapie intensivă şi apare în special la pacienţii cu imunodeficienţă sau la cei cu boli cronice./apuscasu/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 decembrie)