Conducătorii auto care fac transmisii video live pe Facebook ar putea rămâne fără carnet pe viaţă

Conducătorii auto care fac transmisii video live pe Facebook ar putea rămâne fără carnet pe viaţă – potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, care se discută în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor. Sancţiunea a fost propusă de deputatul Petru Movilă.

Petru Movilă: Aţi văzut, cel puţin anul acesta, zeci de vieţi curmate, ca urmare a faptului că unii conducători auto – în loc să fie atenţi la trafic, în loc să conducă corespunzător autovehicule – filmează, transmit live pe Facebook de pe telefonul mobil. Proiectul de lege prevede foarte clar sancţionarea acestora, reţinerea, pentru început, pe 3 luni de zile a permisului de conducere, după care, dacă vor repeta această practică, să nu mai aibă dreptul să conducă pe drumurile publice.

Realizator: În România, folosirea telefonului mobil la volan pentru conversaţii este permisă doar dacă se face cu sistem handsfree, care lasă mâinile libere. Însă, în mai multe tări din Uniunea Europeană utilizarea telefonului mobil a fost complet interzisă pentru că distrage atenţia şoferilor. Studii de specialitate au arăta că folosirea unui smartphone la volan creşte riscul de accidente cu până la 50% – notează reporterul nostru Alex Lancuzov./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie