Reuniune la nivel înalt, la Belgrad, a patru state din regiunea balcanică

O reuniune la nivel înalt, în format cvadrilateral, România-Serbia-Bulgaria-Grecia începe astăzi, la Belgrad. România este reprezentată de premierul Viorica Dăncilă.

Reporter: Petruţa Obrejan – Reuniunea de la Belgrad constituie un nou prilej pentru continuarea dialogului dintre România, Bulgaria, Grecia şi Serbia cu privire la cooperarea regională, pornind de la interesele comune legate de asigurarea stabilităţii, prosperităţii şi securităţii, obiective cu atât mai importante în contextul geopolitic actual. România este interesată în construirea unei regiuni coezive şi mai bine integrate, care să includă statele din Balcani.

Viorica Dăncilă: Va fi o nouă oportunitate de consolidare a dialogului între cele patru state şi avansarea cooperării în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice, dar şi a atragerii de investiţii.

Reporter: După discuţii, premierii Viorica Dăncilă, Boiko Borisov, Alexis Tsipras şi preşedintele Aleksandar Vučić vor susţine declaraţii de presă în jurul orei 10:00, ora României, apoi vor participa la un dejun de lucru oferit de şeful statului sârb./lazard/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 decembrie