Morphosis Capital anunță first closing-ul fondului dedicat dezvoltării IMM-urilor din România

Morphosis Capital, un nou jucător important pe piața de private equity, anunță prima închidere a Morphosis Capital Fund I la 45 de milioane de euro. Principalul investitor al fondului este Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Morphosis Capital Fund I intenționează să investească între 5 și 15 milioane de euro capital pe tranzacție în IMM-urile ce activează în diferite sectoare, precum companii din industria bunurilor de larg consum și a sectoarelor adiacente, a serviciilor medicale, în sectorul tehnologic, dar și în industria serviciilor B2B.

Echipa Morphosis Capital este formată din patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Simona Gemeneanu și Dragoș Petre, care împreună aduc un plus de expertiză beneficiarilor prin experiența operationala, în investiții, dar și în tranzacții încheiate la nivel local și internațional. Aceștia dețin o experiență profesionala vastă, acumulată pe poziții de top în cadrul unor companii globale importante, cum ar fi Unilever, Thomson Reuters,  TNT Express, Procter & Gamble, PWC și Innova Capital. Cei patru parteneri s-au întors în România pentru a acționa ca agenți ai schimbării și pentru a facilita dezvoltarea unui mediu antreprenorial performant.

„Vedem oportunități extraordinare în România. Suntem recunoscători pentru încrederea care ne-a fost acordată de investitorii noștri și suntem nerăbdători să colaborăm cu antreprenorii români care vor să facă din business-urile lor povești nationale si globale de succes. Credem ca mixul nostru unic de abilități, dar și experiența acumulată pe plan local și internațional vor ajuta aceste companii să-și valorifice potențialul. Avem o abordare hands-on si cautam mereu sa adaugam valoare companiilor in care investim” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partener Morphosis Capital.

 

Printre investitorii Morphosis Capital, pe lângă FEI, care a contribuit prin Programul Operațional Regional, se numără și parteneri instituționali români și globali, dar și investitori din mediul privat local și internațional.

Un element cheie al strategiei Morphosis Capital Fund I este de a investi în acele companii care își doresc să devină campioni naționali și internaționali. Cu o experiență vastă și o rețea profesională amplă, echipa Morphosis Capital va oferi IMM-urilor beneficiare, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară,  de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării business-ului.

Despre FEI

Fondul European de investiții (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare cofinantate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM, Programul Operational Regional, Programul Operational de Competitivitate, Programul National de Dezvoltare Rurala.

Despre Programul Operațional Regional

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul din programele aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020, prin care se pot accesa fondurile europene structurale si de investitii, in acest caz, cele provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR). Obiectivul general al POR 2014-2020 il constituie cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a conditiilor infrastructurale si a serviciilor, care sa asigure o dezvoltare sustenabila a regiunilor, capabile sa gestioneze in mod eficient resursele, sa valorifice potentialul lor de inovare si de asimilare a progresului tehnologic. POR beneficiaza de o cofinantare de 6,8 miliarde euro prin FEDR.