Incident în Gara de Nord

Ştire de ultimă oră la DIGI 24: incident în Gara de Nord din Bucureşti. Un tren particular nu a oprit la timp, nici măcar în tampoanele de la capătul liniei nu s-a oprit. A ajuns practic aproape pe pavajul de la capătul liniei. În urmă cu puţin timp s-a întâmplat asta. Din informaţiile pe care le avem, nu a fost nimeni rănit, dar cu siguranţă aflăm mai multe acum de la purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate Române, Oana Brânzan. Este în direct prin telefon. Bună seara. Ce s-a întâmplat mai exact?
Oana Brânzan: Bună seara. Într-adevăr, din primele date pe care le avem în acest moment, pot să vă informez că în jurul orei 20:35, în staţia Bucureşti Nord, la manevra de regarare a unei garnituri goale, care avea în compunere nouă vagoane, mecanicul trenului – este vorba despre un tren privat – a depăşit în momentul opririi parapetul de la linia 6, de unde trebuia să oprească să preia călătorii pentru destinaţia Braşov. În urma depăşirii parapetului de la linia 6 s-a produs şi deraierea de o osie a unui vagon. Din datele pe care le avem, nu există persoane rănite. Trenul trebuia să plece în direcţia Braşov. În acest moment aşteptăm decizia operatorului privat de a continua călătoria doar cu o parte din vagoane sau de a introduce o altă garnitură în circulaţie. De asemenea, fac precizarea că traficul celorlalte trenuri care trebuia să sosească sau să plece din Gara de Nord nu este afectat.
Realizator: Aveţi idee ce s-a întâmplat, ce nu a mers bine acolo?
Oana Brânzan: Nu ne putem pronunţa în acest moment. Cu siguranţă, organele de anchetă vor cerceta practic ce s-a întâmplat în momentul regarării şi vor stabili cauza exactă a acestui incident feroviar.
Realizator: Aveţi idee câţi pasageri plănuiau să meargă cu acest tren la Braşov în seara asta?
Oana Brânzan: Nu. Din punct de vedere al administratorului de infrastructură nu deţinem aceste date. Fiecare operator de transport feroviar de călători ştie exact câţi călători pleacă în fiecare cursă cu trenurile. Nu avem date despre câte persoane trebuia să urce în acest tren. Putem să vă asigurăm doar că nu este nimeni rănit în urma acestui incident şi că va fi anchetat de organele abilitate.
Realizator: Mulţumesc tare mult pentru intervenţia telefonică!/avladucu

DIGI 24 TV – 2 ianuarie