Liberalii i-au cerut, astăzi, Avocatului Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională asupra ordonanţei de urgenţă privind instituirea unor măsuri fiscal-bugetare, adoptate de guvern la sfârşitul lunii trecute. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, spune că actul normativ va afecta grav nivelul de trai al populaţiei, care va plăti costul acestor măsuri aberante.
Ionel Dancă: Vorbim despre o ordonanţă fiscală cu măsuri criminale pentru economia României, care va ucide creşterea economică a României în anul 2019 şi costul acestor măsuri va fi plătit de toţi românii. Vorbim despre faptul că plafonarea preţurilor la gaze şi la energia electrică este o măsură cu dedicaţie pentru anumiţi băieţi deştepţi din acest sector, şi nu pentru populaţie. Ea se va resimţi doar la nivelul unor consumatori care au contracte direct cu producătorii de energie electrică sau de gaze naturale, în timp ce populaţia va trebui să suporte costul noului impozit de 2% pe cifra de afaceri care se va aplica tuturor companiilor din sectorul energetic.
Realizator: Preşedintele Comisiei juridice a PNL Bucureşti, Cristian Băcanu, a explicat că ordonanţa respectivă nu respectă Constituţia, întrucât Guvernul nu poate explica în ce constă urgenţa adoptării acelor măsuri. În acest moment, Victor Ciorbea este în concediu, dar liberalii au anunţat că sunt pregătiţi să dea în judecată Avocatul Poporului dacă nu le va respecta solicitarea./mnecula/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 ianuarie)