Preşedintele Iohannis a acceptat propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru interimatul de la Transporturi şi Dezvoltare Regională

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat cu puţin timp în urmă propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru interimatul de la Transporturi şi de la Dezvoltare Regională. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat astăzi, însă, că este vital să fie găsite soluţii definitive pentru cele două funcţii.

Reporter: Cristina Grecu – Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru desemnarea ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, viceprim-ministru interimar şi ministru al dezvoltarii regionale şi pentru desemnarea ministrului fondurilor europene, Rovana Plumb, ca interimar la Ministerul Transporturilor.

Funcţiile erau vacante după demisia lui Paul Stănescu, respectiv a lui Lucian Şova, în noiembrie trecut. La remanierea guvernamentală din acea lună, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze revocarea lor din funcţie, apoi orice decizie de schimbare de miniştri până după Ziua Naţională. Guvernul a sesizat Curtea Constituţională, care i-a impus preşedintelui să semneze vacantarea funcţiilor de la Dezvoltare şi Transporturi.

Şeful statului a respins însă propunerile pentru pentru aceste funcţii făcute de PSD. Aşa s-a ajuns la interimat, iar Executivul aşteaptă motivarea refuzului preşedintelui de a-i numi în aceste funcţii pe Mircea Drăghici, respectiv Lia Olguţa Vasilescu – se arată într-un comunicat de la guvern./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 ianuarie