MAE rus acuză SUA de tentative de uzurpare a suveranității Venezuelei

Ministerului rus al Afacerilor Externe a acuzat Statele Unite de tentative de uzurpare a suveranității Venezuelei. Tentativele SUA de a crea un guvern alternativ în Venezuela reprezintă o uzurpare a suveranității Venezuelei – au declarat surse din cadrul MAE al Rusiei, potrivit unui comunicat de presă citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„Tentativele impertinente ale Washingtonului de a forma structuri guvernamentale anticonstituţionale alternative, ignorând realitatea de a desemna drept legitime unele structuri ale puterii din Venezuela şi de a le respinge pe altele, implicând presiuni, prin intermediul sancţiunilor, care au dus la agravarea situaţiei economice şi a celei din sectorul social, afectând dureros bugetul venezuelenilor, reprezintă o uzurpare la adresa suveranităţii Venezuelei” – se mai specifică în comunicatul remis de MAE al Rusiei.
Ministerul rus a mai precizat că alegerile prezidenţiale din Venezuela au decurs în condiţiile unor presiuni fără precedent, exercitate din exterior. În opinia diplomaţilor ruşi, presiunile au fost îndreptate spre a nu admite participarea la scrutin a unei palete vaste de forţe politice şi de a pune sub semnul întrebării legitimitatea votului./vdraguta/cvanatoru

www.russian.rt.com – 11 ianuarie