Opoziţia cere abrogarea prevederilor legii privind recursul compensatoriu

Radiojurnal – Realizator: Cristina Dumitrescu – Opoziţia cere abrogarea prevederilor legii privind recursul compensatoriu după ce persoane eliberate în baza acestui act normativ au comis infracţiuni.
Reporter: USR va depune chiar astăzi la Parlament un proiect de lege pentru abrogarea actului normativ, iar PNL pregăteşte unul care să le interzică deţinuţilor violenţi să beneficieze de regimul compensatoriu. Liberalii vor depune de asemenea o moţiune împotriva ministrului justiţiei, pe care îl acuză că protejează infractorii.
Liderul liberal, Ludovic Orban: PNL a luat decizia de a pregăti pănă săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedicăm eliberarea infractorilor care au comis infracţiuni cu violenţă, violuri, tâlhării, omoruri şi alte infracţiuni grave. De asemenea, vom depune în Camera Deputaţilor o moţiune împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, care a făcut praf sistemul de justiţie şi care este preocupat, ca întreg guvernul, în primul rând de soarta celor condamnaţi sau a celor care urmează să fie condamnaţi şi într-o măsură mult mai mică de viaţă de zi cu zi a cetăţenilor.
Reporter: PMP a anunţat că va susţine în parlament orice iniţiativă legislativă care corectează efectele catastrofale ale legii recursului compensatoriu. Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat astăzi că ministrul justiţiei şi ministrul afacerilor interne ar trebui să demisioneze după crima de la Mediaş, săvârşită de unul dintre beneficiarii acestei legi.
Tudorel Toader spune însă că actul normativ a fost o iniţiativă a guvernării tehnocrate şi că doar a intrat în vigoare în timpul mandatului său. El a explicat într-o postare pe Facebook că legea a fost avizată de CSM şi adoptată de parlament înainte ca el să devină ministru./apuscasu/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 ianuarie)