Alicia Keys va prezenta ceremonia de decernare a Premiilor Grammy

Cântăreața americană de culoare Alicia Keys a anunțat că va prezenta Premiile Grammy, pe 10 februarie, în Los Angeles, ceremonie acuzată cu regularitate de unii că este „prea albă” și „prea masculină”.
Alicia Keys, ea însăşi o câștigătoare a 15 premii Grammy, va prezenta cea mai importantă seară pentru industria muzicală americană, care, în acest an, se va concentra pe rap și pe un număr mare de artiști de sex feminin. „Eu ştiu cum este să fii pe această scenă și știu cum este să te simţi mândru de munca ta și pentru că îţi sunt recunoscute eforturile”, a explicat cântăreața într-o înregistrare video difuzată pe rețelele sociale.
„Consider că aceasta este ocazia perfectă pentru mine să fac acest lucru şi să-i evidenţiez pe alții, în special pe femeile tinere care sunt nominalizate”, a adăugat ea.
Alicia Keys îl va înlocui pe actorul britanic James Corden, care a decernat Premiile Grammy, în ultimii doi ani. De la revelația sa din 2001, cu albumul „Songs in A Minor”, muziciana, pianist clasic la bază, a vândut peste 30 de milioane de discuri, fiind şi producător pentru film, televiziune și teatru.
Criticată pentru suprareprezentarea artiștilor albi şi de sex masculin, Recording Academy, organismul care reprezintă profesioniștii în domeniul muzicii din Statele Unite, a lansat de atunci o serie de reforme pentru a favoriza diversificarea membrilor săi şi a palmaresului premiilor Grammy.
Autorul unui album inspirat de filmul „Black Panther”, rapperul californian Kendrick Lamar a primit opt ​​nominalizări la Premiile Grammy, în fața unui alt rapper, canadianul Drake, nominalizat de șapte ori. De asemenea, femeile vor fi foarte prezente anul acesta cu rapperul Cardi B, diva pop Lady Gaga și cântăreața de folk-rock Brandi Carlile. Dar starurile Taylor Swift și Ariana Grande vor fi de negăsit la categoriile majore./rcostea/vdraguta

www.lefigaro.fr – 16 ianuarie