Joi, 17 ianuarie, preşedintele rus, Vladimir Putin, va efectua o vizită în Serbia

Joi, 17 ianuarie, preşedintele rus, Vladimir Putin, va efectua o vizită în Serbia, unde va avea o rundă de convorbiri cu omologul său sârb, Aleksandar Vučić. Kosovo, vânzările de gaze naturale ruseşti şi inovaţiile sunt printre subiectele care vor fi abordate de către cei doi lideri, rus şi sârb, astăzi, la Belgrad.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va avea o serie de întrevederi şi cu alţi reprezentanţi ai conducerii de la Belgrad. În afară de aspectele legate de relaţiile bilaterale politice şi economice dintre Federaţia Rusă şi Serbia, cei doi vor mai examina situaţia din Kosovo. Un alt subiect important este includerea Serbiei în proiectul european Turkish Stream. Vizita lui Putin în Serbia a fost anunţată, la sfârşitul anului trecut, chiar de liderul sârb, Aleksandar Vučić.

„Aşteptăm cu deosebită bucurie vizita preşedintelui rus, Vladimir Putin, din 17 ianuarie, iată că am anunţat acum şi data exactă a vizitei. Nu am avut niciodată probleme legate de faptul de a discuta cu domnia sa în mod deschis, astfel ca el să-mi spună exact ce gândeşte şi eu, la rândul meu, să-i spun ce gândesc”, a subliniat Vučić, pe data de 21 decembrie, referindu-se la vizita lui Putin la Begrad.

Potrivit afirmaţiilor vicepremierului rus, Iuri Borisov, în cadrul vizitei la Belgrad a liderului de la Kremlin şi în cadrul convorbirilor bilaterale dintre Putin şi Vučić vor fi examinate aspecte importante ce ţin de cooperarea celor două state în domeniul energetic, transporturi şi de dezvoltarea infrastructurii./vdraguta/denisse

www.russian.rt.com – 17 ianuarie