Toate ambulanţele vor fi dotate cu camere video în interior, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, Raed Arafat. Într-o declaraţie la Alba Iulia, el a adăugat că se urmăreşte înregistrarea intervenţiilor pentru a se va vedea clar cum au acţionat cadrele medicale şi pacienţii. Camerele vor fi orientate astfel încât să fie protejată identitatea pacienţilor. Trasmite corespodenta noastră Andreea Bogdan.
Reporter: Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, doctor Raed Arafat, înregistrările video din interioul ambulanţelor vor contribui la creşterea calităţii intervenţiilor, a încrederii pacientului şi a corectitudinii cu care se aplică procedura.
Raed Arafat: Camera nu e îndreptată spre faţa pacientului, camera este în spatele pacientului. Poate că în majoritatea cazurilor nici nu o să poţi să identifici faţa pacientului, o să ştii de caz la ce oră a fost tot şi ce s-a întâmplat în maşină. Am avut, de exemplu, agresiuni în interiorul ambulanţei. Acum ai un sistem prin care poţi proba ce s-a întâmplat acolo. Avem reclamaţii care ne vin, că ambulanţa nu a făcut nimic în timpul transportului pacientului la spital, ceea ce de multe ori nu este adevărat.
Prin camera respectivă poţi să tai foarte multe din reclamaţiile respective.
Reporter: Doctor Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a mai declarat că accesul la imaginile din ambulanţe va fi restricţionat. Înregistrările nu vor fi destinate publicităţii, însă pot fi folosite ca probă în anumite situaţii./mnecula/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 ianuarie)