Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara

Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara de astăzi – până mâine la prânz cel puţin este în vigoare o informare în acest sens. Va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă în unele zone, iar în altele vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va avea intensificări. De la Administraţia Naţională de Meteorologie, Dinu Mărăşoiu.

Dinu Mărăşoiu: Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali, de asemenea în nordul şi vestul Olteniei, sudul Banatului, precum şi nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munţii Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea, în general, viteze de 65-80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând diminuarea vizibilităţii. La noapte şi în cursul zilei de miercuri, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 ianuarie