Nivelul clorului în apă este în limitele admise

Concentraţia de clor din apa de la robinet din sectoarele 4,5 şi 6 ale capitalei este astăzi în limitele legale, arată probele de laborator, a anunţat cu puţin timp în urmă ministrul Sănătăţii Sorina Pintea. Ea recomandă însă în continuare prudenţă în ceea ce priveşte consumarea acestei ape.
Sorina Pintea: S-au recoltat 14 probe în sectoarele 4, 5 şi 6, iar nivelul clorului în apă este în limitele admise. Prin urmare, până la finalizarea analizei microbiologice recomandăm prudenţă şi doresc să precizez că aceste măsuri s-au luat în urma sesizării unor cetăţeni din sectoarele 5 şi 6, în urma sesizării unor cetăţeni care au avut reacţii alergice, care au avut criză de astm. Prin urmare, insist încă o dată, comunicarea s-a făcut pentru că noi supraveghem sănătatea publică.
Realizator: Deşi încă de acum două zile au existat mai multe sesizări ale populaţiei în ceea ce priveşte mirosul puternic de clor al apei de la robinet, directorul adjunct al Apa Nova Mihai Savin a susţinut de fiecare dată că nu a fost depăşită concentraţia legală. El a explicat că a fost necesară folosirea unei cantităţi mari de clor pentru tratarea apei, întrucât a existat o concentraţie mai mare de amoniu în apele de suprafaţă ale râului Argeş, din care este alimentată o parte a capitalei. Aceste probleme ar fi fost însă remediate între timp, precizează la rândul său Administraţia Naţională Apele Române./rduinu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 ianuarie