Calitatea apei potabile din Bucureşti este în parametri normali

Calitatea apei potabile din Bucureşti este în parametri normali, spune ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, într-o declaraţie de presă referitoare la furnizarea de apă brută. Este în direct acum pentru detalii, reporterul Radio România Actualităţi, Daniela Mănuţă. Bună ziua, Daniela!
Reporter: Bună ziua! Ministrul apelor, Ioan Deneş, a declarat că în urma analizelor de la laborator efectuate în data de 28 ianuarie 2019 de la staţia de captare a apei brute de la Crivina au arătat la indicatorul amoniu concentraţie de 0,796mg/l, ceea ce se încadrează în limita admisă prevăzută de lege, respectiv de 1,5mg/l. Ministrul a subliniat că Apa Nova ar fi trebuit să anunţe în scris dacă constata faptul că existau depăşiri ale acestui indicator, fapt ce nu s-a întâmplat, a fost anunţat numai telefonic. Şi tot ministrul Ioan Deneş mai susţine că nu a primit nici un buletin oficial de la Apa Nova privind analizele apei. Totodată, ministrul Deneş a mai subliniat că şi valorile comunicate de Apa Nova, respectiv de 1,3mg/l, sunt sub limita maximă admisă de prevederile legii şi a mai spus el că nu înţelege de ce anumite persoane aruncă cu noroi în personalul de la Apele Române.
Realizator: Mulţumim, Daniela Mănuţă! Amintim că joia trecută, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a recomandat prudenţă în folosirea apei de la robinet în sectoarele 4, 5 şi 6 ale capitalei, în urma numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni. Ulterior, probele de laborator au arătat că nu a fost depăşită concentraţia legală de clor, idee susţinută şi de Apa Nova./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 februarie