Declaraţii după întâlnirea preşedintelui PSD cu primarii de municipii

Municipiile vor avea cel puţin bugetele de anul trecut, a afirmat liderul PSD Liviu Dragnea la finalul întâlnirii avute cu primarii, unde s-a discutat pe tema proiectului de buget de stat pe acest an. Liviu Dragnea a spus şi că nici o primărie nu va rămâne fără fonduri.

Liviu Dragnea: Este o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cote defalcate din impozitul pe venit şi din TVA care va veni către administraţia locală faţă de anii precedenţi. Guvernul va aloca sumele necesare dacă cumva vreo localitate sau vreun judeţ, prin sarcinile pe care le primeşte nu le acoperă. Se scot cheltuielile cu personalul /…/ de la consiliile judeţene, rămân la nivelul guvernului. La primăria capitalei pe mine mă interesa ca bugetul pentru toată capitala să crească, şi creşte. Iar cum se împart banii între primăria capitalei şi primarii de sectoare trebuie să decidă ei şapte.

Realizator: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai afirmat că primarul general al capitalei, Gabriela Firea, şi cei de sectoare se vor întâlni mâine la Ministerul de Finanţe. Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, primarul sectorului 3 din capitală, Robert Negoiţă, consideră că abordarea este greşită atunci când se face raportare la anii anteriori.

Robert Negoiţă: Faţă de 2018 nu pierdeţi bani. Nu este în regulă deloc atâta vreme cât toate au crescut, salariile au crescut, costurile au crescut exponenţial. Nu este în regulă să ne raportăm la 2017. Administraţia publică locală în general are de pierdut enorm./lazard/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 februarie