Poliţiştii, lucrătorii în penitenciare şi militarii în rezervă protestează la această oră în faţa Ministerului de Interne. La ora 12:00 ei se vor muta la Ministerul Justiţiei. Protestatarii vor venituri mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, despre nemulţumirile celor pe care îi reprezintă.
Dumitru Coarnă: Dacă priviţi un pic 2018 am avut salarii îngheţate, celelalte familii ocupaţionale au crescut salariile, 2019 ne-au îngheţat sporurile pe bază de pontaj la valoarea din 2018, legea pensiilor a fost, dacă vreţi, trunchiată prin ordonanţa 59, practic, ne-au diminuat pensiile cu 30%. Deci anexa 6 a fost abuzată de aceşti guvernanţi în mod flagrant, adică fără niciun fel de remuşcare. Practic, pentru ei apărare, siguranţă şi ordine publică reprezintă un alt capitol.
Realizator: Dumitru Coarnă a mai spus că există aproximativ 400 de acţiuni în instanţă ale poliţiştilor împotriva statului, dintre care 20 sunt sentinţe definitive şi 100 au fost câştigate în fond, ne-a transmis reporterul RRA Cătălin Radu./apuscasu/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 februarie)