Cum să ne protejăm de „Ţeapa Microsoft”

Infractorii cibernetici sunt tot mai inventivi – au găsit o nouă metodă de a obţine accesul la calculatoarele personale. Cunoscută deja sub numele de „Ţeapa Microsoft” metoda este folosită tot mai des şi la noi. Despre ce este vorba şi cum ne putem proteja a afat reporterul nostru Alex Buzică de la şeful Biroului Atacuri Informatice din Poliţia Română, Cătălin Zeta:

Cătălin Zeta: Este un fenoment mondial, care a apărut mai nou şi în România, unde persoane sună diferiţi cetăţeni români, în speţă dându-se drept reprezentanţi ai Microsoft, şi oferindu-şi serviciile pentru dezinfectarea sistemelor care ar fi aşa-zis infectate. Dând acces acestora, reprezentanţi profită de datele găsite pe sistemele respective, furând date personale sau chiar accesând aplicaţiile internet banking şi făcând transferuri de bani. Nu veţi primi niciodată un telefon din partea Microsoft şi asta este principala modalitate de a-ţi da seama.

Realizator: Speciliştii mai spun că ar fi bine să sunaţi imediat la poliţie în cazul în care sunteţi apelaţi de astfel de infractori./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 februarie