Atenţionare cod galben de ninsori şi viscol

Vremea se schimbă radical din această seară în cea mai mare parte a ţării. Iarna revine în zonele montane din 23 de judeţe, timp de două zile. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, dar şi o informare de precipitaţii mixte şi vânt pentru restul teritoriului.

Mihai Timu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie: Începând din această noapte şi până miercuri dimineaţă ne aşteptăm la un episod mai de iarnă, dar nu în toată ţara, însă ne aşteptăm la precipitaţii pe arii relativ extinse şi la intensificări temporare ale vântului în mare parte din ţară, motiv pentru care există o informare meteo care vizează acest lucru şi anume, la munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei şi în Maramureş vor predomina treptat ninsorile, se va depune strat de zăpadă, în Banat şi în Crişana vor fi precipitaţii mixte, iar în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile până marţi seara, când şi aici treptat vor fi mai ales ninsori.

În plus, există şi un cod galben pentru toată zona montană, pentru că aici vor fi ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionari, iar la altitudini de peste 1.500 de metri temporar rafalele vor depăşi 80-90 de kilometri la oră şi va fi viscol. Acest cod galben va intra în vigoare din această noapte de la ora 22:00, şi este valabil până pe 13 februarie la ora 2:00./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie