Comisiile de buget-finanţe din parlament au avizat favorabil bugetele mai multor instituţii publice

Dezbaterile pe fond la proiectul de buget de stat pentru acest an în comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe s-au prelungit pe parcursul nopţii. Au primit raport favorabil bugetele Inspecţiei Judiciare, CSM, Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în creştere faţă de anul trecut. Anterior au fost avizate sumele alocate ministerelor şi instituţiilor publice, fiind menţinută forma propusă de guvern în majoritatea cazurilor. Parlamentarii au aprobat ca Sănătatea să primească în plus peste 500 de milioane de lei pentru trei programe prioritare. La apărare se menţine alocarea a 2% din PIB, din care minimum o cincime revine programelor de înzestrare a Armatei. Ministrul Gabriel Leş spune că sunt prevăzute inclusiv fondurile pentru Institutul Cantacuzino:
Gabriel Leş: În acest an o să producem şi anumite doze de produse de imunitate ş.a.m.d., deci lucrurile încep să funcţioneze şi acolo. Bineînţeles că avem în vedere modernizare, achiziţii de o anumită tehnică de care este nevoie acolo, modernizarea sălilor şi zonelor de lucru. Lucrurile merg într-o direcţie bună.
Realizator: Dezbaterile la bugetele alocate ordonatorilor de credite vor fi reluate dimineaţă. Tot astăzi va avea loc votul asupra diminuării bugetelor SRI, SIE şi SPP, propusă de liderul PSD, Liviu Dragnea./eradu/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 februarie)