Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie are putea să fie eliminată din Ordonanţa 114

Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie are putea să fie eliminată din Ordonanţa 114, a anunţat ieri preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, înaintea unei întâlniri cu reprezentanţii companiilor din domeniu. El a spus că a discutat deja cu premierul Viorica Dăncilă pe această temă:
Călin Popescu-Tăriceanu: Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi i-am împărtăşit îngrijorările mele şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate, care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%.
Reporter: Întâlnirea de la Parlament cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei a avut loc în contextul în care companiile din energie şi-au exprimat repetat nemulţumirea faţă de prevederile ordonanţei. Ei au avertizat că după această taxare suplimentară vor urma: facturi mai mari, companii care se vor retrage de pe piaţă şi investitori care vor ocoli România./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 februarie