Întrevedere bilaterală la Soci Vladimir Putin – Aleksandr Lukaşenko

Preşedintele rus, Vladimir Putin s-a bucurat de piesaje unice oferite de pârtiile de schi din Soci, staţiune rusă situată la poalele Munţilor Caucaz, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost fotografiat miercuri, 13 februarie, la schi, în Munţii Caucaz, pe o pârtie din Soci, pentru prima oară în acest an. Acesta nu era singur, ci însoţit de omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Cei doi lideri rus şi belarus au avut miercuri o întrevedere bilaterală la Soci. Ei au făcut o scurtă pauză, în timpul căreia au fost împreună şi au schiat pe pârtia de schi, apoi au reluat discuţiile în format bilateral. Înainte de revelion, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, în cadrul întrevederii sale bilaterale cu Lukaşenko, de la Moscova, au stabilit să schieze împreună şi să joace hochei în 2019.

Aleksandr Lukaşenko se află de miercuri la Soci, iar joi s-a alăturat întrevederii trilaterale la nivel înalt, de la Soci, susţine Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Amintim că joi, 14 februarie, la Soci, a avut loc întrevederea trilaterală la nivel înalt, la care au participat preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologii săi din Iran şi din Turcia, Hassan Rohani şi, respectiv, Recep Tayyip Erdoğan. Ei au examinat, în cadrul convorbirilor la nivel înalt, situaţia din Siria şi asigurarea procesului politic în această ţară, posibilele căi de reglementare a conflictului sirian şi paşii comuni întreprinşi pentru o normalizare de lungă durată a situaţiei din Republica Arabă Siria.

Potrivit declaraţiilor experţilor militari, retragerea trupelor americane din Siria, anunţată de preşedintele american Donald Trump, a modificat agenda convorbirilor trilaterale de joi. De asemenea, participanţii Formatului de la Astana privind reglementarea paşnică a crizei din Siria vor examina situaţia din provincia Idlib, care continuă să fie fortăreaţa rebelilor./vdraguta/fcostea

www.russian.rt.com – 15 februarie