Jens Stoltenberg i-a adus la cunoştinţă lui Poroşenko rezultatele întrevederii sale cu ministrul rus de externe

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, l-a informat pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, despre rezultatele întrevederii sale bilaterale cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care a avut loc în marja Conferinței de securitate de la München. În marja Conferinței pe probleme de securitate de la München, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a discutat cu Jens Stoltenberg o serie de aspecte legate de securitatea din Europa și de stadiul actual al relaţiilor dintre Rusia şi Alianța Nord-Atlantică, se arată în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.
În marja Conferinței de securitate de la München a avut loc şi întrevederea bilaterală dintre secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. În cadrul acestei întâlniri, Jens Stoltenberg i-a prezentat lui Poroşenko „rezultatele întâlnirii sale cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov”, şi detalii despre „apelul adresat Rusiei de a-i elibera pe marinarii ucraineni reţinuţi în Strâmtoarea Kerci”, anunţă Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev.
„Preşedintele Ucrainei a confirmat şi subliniat consecvenţa cursului de integrare euroatlantică a Ucrainei, fapt care este acum consfinţit şi în Constituție. Secretarul general al NATO a apreciat pozitiv decizia respectivă”, se mai arată în comunicatul remis presei. După cum se mai specifică, părţile au mai examinat „căile de consolidare a cooperării dintre Ucraina şi NATO, în replică la ameninţările existente în apele teritoriale ale Mării Negre şi ale Mării Azov”.
Petro Poroşenko a declarat, recent, că intenţionează ca săptămâna viitoare să semneze legea care prevede introducerea în Constituţia ţării a amendamentelor referitoare la consolidarea şi stabilirea unui curs de aderare la UE și NATO./vdraguta/denisse

(www.russian.rt.com – 16 februarie)