Printre câştigătorii ediţiei 2018 – 2019 ai Burselor JTI pentru jurnalişti, 10 ziarişti aleşi să efectueze o vizită de lucru de o săptămână la instituţii europene, la diverse organisme sau organizaţii din Bruxelles şi la sediul NATO, este şi colegul nostru Ilie Pintea, jurnalist la Radio România Actualităţi. Alături de el, au mai câştigat burse JTI jurnalişti de la TVR, Antena 3, TemesvariHirek.ro, Realitatea de Vrancea, Vrancea24, Transilvania Business, adevarul.ro şi Wing Media Energy Consulting.

Bursele JTI pentru jurnalişti aniversează 20 de ani de la înfiinţare. Singurul program de acest tip a fost lansat în anul 2000, având susţinere privată. Obiectivul programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor jurnaliştilor, prin expunerea la realităţile democraţiilor dezvoltate şi cunoaşterea unor medii culturale diverse.

În cei 20 de ani, aproximativ 150 de jurnalişti au fost beneficiari ai programului. Cu ocazia evenimentului aniversar, participanţii ediţiilor anterioare au făcut cunoştinţă cu cei mai noi membri ai Clubului Bursierilor JTI. Ediţiile anterioare au fost organizate, pe rând, cu sprijinul Freedom House România şi al Fundaţiei Euromonitor pentru Excelenţă. Prezenta ediţie este organizată de Ad Media Consult, clubeconomic.ro, cu sprijinul foştilor bursieri, având susţinerea JTI România.

RADOR (18 februarie)